La vall de la Vansa i Tuixent és probablement l’indret més desconegut dels Pirineus. Situada al vessant sud del parc natural del Cadí moixeró, el seu aïllament històric ens dóna una conservació envejable de lentorn natural i un passeig pels boscos i muntanyes de la vall esdevé un plaer pels sentits. No us podeu perdre ossera, el poble dels artesans, Tuixent i el museu de les trementinaires, o Gosol i la muntanya màgica del Pedraforca.

Herboristeria Nogué Ossera

Herboristeria Nogué té una botiga al poble d’Ossera especialitzada en herbes i plantes medicinals. Tenen un petit jardí botànic per degustar tes. També venen sabons, mels i altres productes naturals.

Formatgeria Serrat Gros

Agafa el nom de la serralada on les seves cabres els agrada més anar a pasturar. Sempre han elaborat el formatge i altres derivats amb la llet de les seves cabres. També elaboren mató, iogurt i formatge fresc. Si aneu a la seva botiga us convidaran a tastar el seu producte.

Cal Casal. Melmelades i bolets

Més de 70 melmelades, gelees, chutneys, patés, etc. de manera artesana i en molts casos de petita producció. Totes les seves melmelades les elaboren exclusivament amb sucre morè ecològic.

Pedraforca Parc Aventura

Descobreix un munt de circuits i tirolines al costat de Cal Paller. Hi trobaràs jocs de diferents dificultats per tal d’anar avançant en el circuit. Tot això amb unes vistes úniques al Pedraforca.

Museu de les trementinaires

Al bell mig de la plaça de Tuixent trobareu aquest petit museu etnològic dedicat a les trementinaires, dones que, aprofitant la saviesa remeiera popular, van esdevenir expertes en un ofici que les duia a fer grans recorreguts carregades d’olis i herbes guarint arreu.

Les Valls del Pedraforca

Mereix una visita el poble de Gósol, bressol del Pedraforca (2.498 m), i fer una visita a les antigues runes del poble, una passejada de 5 min des de la plaça. També podeu visitar el Museu Picasso realitzat en record de l’estada del pintor a Gósol l’estiu de 1906. De camí a Gósol passareu per Josa de Cadí, un bell indret on podeu fer un tomb pels seus carrers.

Estació d’esquí Tuixent-La Vansa

A part de la visita durant els mesos d’hivern per gaudir de la neu, la resta de mesos podeu gaudir de molt bones vistes sobre tota la cara nord pirinenca i la Serralada del Cadí. Podeu arribar en cotxe fins a l’aparcament de l’estació, i apropar-vos en una passejada de 5 min fins al Mirador de l’Arp.

Estació d’esquí Port del Comte

L’estació d’esquí alpí del Port del Comte duu el nom de la Serra del Port del Comte, on es troba, exactament al vessant nord de la Serra del Querol així com als voltants del Tossal d’Estivella, hi ha implantada una estació d’esquí. Amb pistes amples i pendents per a tots els nivells.

Passejades pel riu de Bona

Tres excursions per a tots els nivells perfectament senyalitzades on s’ajunten en un mateix indret part del patrimoni cultural i natural de la Vall de la Vansa. Descobriràs una de les joies del romànic del Pirineu, San Julià dels Garrics (s. XI) i un dels rius de la Vall ple de ponts, passeres suspeses, gorgs i salts d’aigua.

Cal Paller. Hotel rural

25717 La Vansa i Fórnols
Alt Urgell (Lleida)

+34 616 958 650
calpaller@calpaller.com

© Cal Paller 2019 | Tots els drets reservats | Política de privacitat | Dissenyat per Dandèlia | Allotjat per Mac Lleida | Programat per WordPress

trip advisor cal paller icona

trip advisor cal paller icona

© Cal Paller 2019 | Tots els drets reservats | Política de privacitat | Dissenyat per Dandèlia | Allotjat per Mac Lleida | Programat per WordPress